71 1/2

Jag har en kompis som samlar på rosor. Av alla rosor hon haft  hela sitt liv har hon sparat och torkat minst en. Tre minns hon extra väl.

Den jättestora som blev så mörk när den torkat, vars blad var som sammet.
Den glittriga, som hon inte tyckte om för att den var glittrig. Hon tycker om den nu.
Den finaste av alla, den jättelilla som hon fick av sin dagiskärlek.

Hon har 71 stycken nu, snart 72 för en håller på att torka.
Jag tycker det är fantastiskt.


Svarta ord vitt papper.

Jag har börjat skriva på kvällen i sängen. Skriva för att då rensar jag tankarna och kan somna direkt sen. Mycket bättre än att läsa eftersom det får tankar att ploppa in i skallen istället för ut ur den och då ligger man och filosoferar hela natten. I brist på annat, och självklart för att det är så infernaliskt fint, skriver jag sagor. Ni ska få en början. Det finns en fortsättning men jag tycker det är finare såhär för nu kan ni fundera ut resten själva. Om ni känner er riktigt kreativa kan ni skriva er fortsättning i kommentarsfälltet. Eller så kan ni läsa, rycka på axlarna och gå vidare till nästa blogg, jag bryr mig inte så jättemycket. Puss!
En onsdag vaknar jag precis som vanligt otroligt brutalt av väckarklockan och tänker precis som vanligt att jag borde byta signal till en mindre störande. Jag tar precis som vanligt på mig min rosa morgonrock och går för att väcka pappa. Men pappa ligger inte i sin säng och lampan nedanför trappan är tänd. Han har tydligen gott upp. Tyst, tyst för att inte väcka mamma tassar jag ner för trappan och in i köket. Vid köksbordet sitter en superhjälte i min ålder med en kopp kaffe och skrattar åt något pappa säger på andra sidan bordet.
Jag vet direkt att han är en superhjälte för han har en såndära bokstav på bröstet. Det är ett mintgrönt "V" och dräkten i övrigt är lite pösig i beige bomull. Men han har självironi och skrattar när jag ger dräkten en frågande blick. Och jag vet direkt att jag tycker om honom. Hans superkrafter utsöndrar positiv energi och ger mig sockerdricka i hjärtat. Dessutom ser han ut som någon jag skulle kunna drömma om dag som natt. Håret är mörkt och perfekt morgonruffsigt, käken är markerad, näsan täckt av fräknar och ögonen isande blå. Och jag vet direkt att han har kommit för att hämta mig. Han går fram till mig och kramar om mig.
-Ska vi sticka? frågar han och avslöjar en djup basröst.
- Ja det ska vi. svarar jag Men hur? Kan du köra bil?
-Nej, vi flyger.
-Kan du flyga?
-Nej, men jag har en bevingad enhörning med sidovagn. Hon står parkerad i trädgården.
Vi går ut och det är så varmt att vi kan gå barfota.
OBS: Nu kommer slutet avslöjas! Sluta läs om du vill fundera ut det själv. Dock är det inte i den långa fina sago-versionen utan kortfattat. Kunde inte låta bli att skriva det eftersom jag vill att mitt slut ska vara det officiella.
I min version hamnar jag i hans underbara Superhjälte-sago-värld men får veta att jag kan stanna där för evigt eller aldrig mer komma tillbaka dit. Jag väljer att åka hem eftersom jag saknar min familj något så in i bomben. Men det får ni höra en annan dag.

ett inlägg om vad kärlek egentligen är

Det här kan bli ett långt inlägg.
Man måste lyssna på alla. Annars blir jag ledsen. Ameh, intron iallafall?
Självklart finns det många andra som också är världens finaste, sötaste, coolaste, pricksäkraste och galnaste kärlekslåtar, men jag fick inte med alla, så jag tog de som fanns på min Spotte-playlist. Och ja, det var så illa tvunget att vara psykat många låtar för att kärlek kan vara så himla många saker. Och därför så infernaliskt svårt att definiera.
Ordboken säger:
"Mycket stark positiv känsla (för ngn) som kännetäcknas av ömhet och ibland sexuell åtrå samt ofta av andlig gemenskap etc; kärleksbrev; kärlekslycka; kärlekslös; kärleksroman; föräldrakärlek; syskonkärlek; hans kärlek till henne var inte besvarad; förklara ngn sin kärlek; en uppblossande kärlek; hennes kärlek till barnen var starkare än hennes känslor för mannen. Ofta om denna typ av känsla i allmänhet såsom drivkraft, livsupplevelse m.m..................."
Och där har Ester slutat läsa. För hon har somnat.
Den personen som definierat kärlek bäst av alla i hela världen är min pappa. Han sa att kärlek är som att ha sockerdricka i hjärtat. Det är det finaste någon någonsin har sagt tror jag.
Och det är fint att det finns en dag för att fira kärleken. Men jag tänker inte göra något ovanligt för jag firar kärleken varje dag, det är väl så det ska vara egentligen? Kärleken ska finnas i allt vi gör. Det gör den också om du tittar riktigt noga, kanske hjälper det om du kisar lite?
Kärlek!

när snön virvlar och de sjunger så att jag blir varm i hjärtat

jag har aldrig riktigt lärt mig att sluta rita på händer och armar. mindre än förut men ändå lyckas någon liten symbol alltid klamra sig fast i huden. just nu har jag ett "i". och det är svart efter en pusselbit som tvättats bort.
min bästa vän kan ljuga himla bra. om att apelsiner är djur som lever i amazonas. de rullar fram och suger upp näring ur jorden med porerna.
mest av allt i hela världen (förutom en resa) önskar jag mig en pärltäckt rasselrasselklänning och en trattgramofon med ergad koppar.
jag har kommit in i en musikperiod då jag lyssnar på jättefina mjuka klassiska stycken. men egentligen blir jag gladast av dansk 70-tals disco. jag vill ju bara vara glad. alltid.
det är så in i himelens gott med skolans knäckebröd knäckebröd.
det stod knäckebröd två gånger.
jag har mina ögon på en fin person. skulle inte kalla mig kär för att jag inte är det och det är ju så himla ointressant om jag är det. tror ju att jag är det hela tiden, så rimligtvis borde det väl inte vara så den här gången heller? och samtidigt som jag vill skrika ut det över hela jordklotet 100 gånger och tillbaka igen så är jag kär i känslan av att inte ha gjort det än. och jag hatar känslan när man har gjort det. nu vet två (tre?) personer på den här planeten det. den ena av dem är jag. men det finns en annan som kan få veta med lite tjat och valpögon. han.
jag hatar att blanda stora och små bokstäver så nu struntar jag i det.
jag har det egentligen väldigt väldigt fint. varmt.

RSS 2.0